Möllevallen Skanör
16 augusti 2022
18:45

Referat: Skanör Falsterbo IF - AIF Barrikaden

Efter idogt letande efter en målvakt när de sex (!) vi brukar kunna använda mer eller mindre ofta inte var disponibla kunde vi med hjälp av Samuel och Pontus skor (44:or som denna vår målvakt med stor möda lyckades klämma ner sina fötter i vilket innebar att de 46:or vår f.d. superanfallare Anders Folkesson lånat ut aldrig behövde användas) ställa en kille i mål vars meriter som utövare av brasiliansk jiu jitsu-utövare nu överflyglades av det hedersamma uppdraget att få vara fotbollsmålvakt i Barrikaden, om än i div3 för reservlag.

Som alltid i B-laget är det många byten in-ut och som en följd av detta många platsbyten vilket gör att jag hoppar över denna uppdelning mellan startspelare och de som började på bänken. Istället kan sammanfattningsvis sägas att i mål stod ovan omnämnde Alexander Baffoun, i backlinjen spelade Simon W och Chanon mittbackar hela matchen liksom Ghafur på vänsterbacken, medan högerbackplatsen delades tämligen jämnt mellan Milad och Moustafa Al-Asade (ny spelare), att Abbe, Milad och Mohammed Ali delade på yttermittfältspositionerna (vi spelade 4-4-2), att Shershah, Bashar och Samuel – och sista 10 också Kevin – delade på innermittfältspositionerna medan Kevin och Yousef var de som i första hand spelade längst fram men där också Samuel och Shershah höll till korta perioder.

När det gäller matchbilden i sin helhet går den att sammanfatta rätt snabbt (åtminstone med mina mått mätt). Den såg liksom ut ungefär likadan hela tiden. Som alltid hade förstås lagen sina perioder då de spelmässigt dominerade men i det stora hela var nog bollinnehavet någotsånär jämnt fördelat, möjligen med ett visst övertag för dem och kanske var bollen något mer på vår planhalva.

Avslutsmässigt var de som framgår i statistiken nedan helt överlägsna. Det som gjorde att vi ändå kunde vinna var att vi spelade smart och disciplinerat över hela banan men att backarna var de som verkligen fick visa sig på styva linan och som var närmast felfria men hade god hjälp av den som det skulle visa sig mycket säkra och trygga målvakten. Och lika smart som vi spelade lika okloka beslut tog Skanörspelarna gång på gång. De utmanade när det var dödsdömt men gjorde det inte när de, med sin på vissa händer rätt stora individuella skicklighet, kunde och borde försökt och de avslutade i fel lägen.

För att vara en B-lagsmatch var matchen ovanligt fattig på målchanser och det dröjde ända till den 38:e min innan den första kom när en Skanörspelare sånär lyckades runda Alexander i målet men där han dök ner framför fötterna och snodde åt sig bollen. Innan pausvilan hann de också med att missa ett jättefriläge där avslutet gick tätt utanför.

I andra halvlek kunde man väl notera fem klara målchanser. I den 51:a min löpte sig Kevin fri med bara målvakten kvar att passera men när denne gick långt ut och ”gjorde sig stor” gick Kevins skott rakt på honom. Vårt ledningsmål kom istället minuten senare när Milad tog sig fram jättefint på högerkanten och slog ett inlägg som via en Skanörspelare gick i insidan av stolpen varifrån bollen hamnade framför den framrusande Yousef som enkelt kunde förpassa den i mål. I den 72:a min lyckades vår målvakt och en back (Moustafa?) på något sätt gemensamt få väck bollen från en position nära vår mållinje efter lite flipperspel i vår målgård (Skanörspelarna ville ha det till att bollen var över linjen men det kändes definitivt inte så).

I den 78:e min gjorde vi sedan 2-0 när Bashar blivit fälld i straffområdet och Kevin lugnt och säkert fick målvakten att gå åt ett håll medan han la bollen i det andra hörnet (lightversion av en Jonas Sandqvist-straff för er som sett dem). Två minuter senare kunde vi gjort ännu ett mål när Yousef fick en perfekt boll i djupet som friställde honom men där målvakten genom en utrusning nästan till mittlinjen kunde avvärja. Så dags kändes dock segern redan i hamn. Efter vårt 2-0-mål blev Skanörspelarna allt mer frustrerade över vårt resoluta försvarsspel och tog än sämre beslut än tidigare.

Statistik: Hörnor: 3-5 Avslut på mål: 3-14 Avslut utanför: 5-6